Şcoala gimnaziala "Iancului" tradiţia se îmbină armonios cu inovaţia, cadrele didactice cu mai multă experienţă colaborează cu dascălii tinerii care aduc un suflu nou în activitatea didactică.
Şcoala gimnaziala "Iancului" a fost înfiinţată la 1 noiembrie 1882. Inițial școala a funcționat într-o locație inchiriata, numindu-se școala primară de baiețI nr. 6 din coloarea de galbin-bucurești. La început şcoala a funcţionat cu o singură clasă formată din elevi de diferite vârste. Un an mai târziu, la 1 septembrie 1883, s-a înfiinţat clasa a ii-a, apoi la începutul anului şcolar 1885 - 1886, clasa a iii-a şI abia în anul şcolar 1888, clasa a iv-a.
Din decembrie 1954 școala devine mixtă (primind șI fete). Datorită numărului tot mai mare de elevi, în acest an începe supraetajarea clădirii, aducându-se la forma la care este șI astăzi.
Într-un cadru deosebit de primitor şI cu dotări moderne (13 săli de clasă, 2 laboratoare, 3 cabinete, bibliotecă, cabinet de consiliere psihopedagogică, cabinet de asistentă medicală) cei aproximativ 700 elevi depun eforturi susţinute pentru a obţine rezultate foarte bune şI pentru a fi recunoscuţI atât la nivel de municipiu, cât şI la nivel naţional.
Oferta educațională a școlii noastre urmărește:
abordarea integrală și integrată a curriculumului național;
predarea în limba română;
studiul a două limbi străine (engleză și franceză);
obținerea Permisului european de conducere a computerului (ECDL) – program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional, valabil pe perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.;
pregătirea suplimentară la limba română și matematică;
activitățile sportive suplimentare, pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor;
supravegherea atentă a copiilor în timpul programului de școală.
ACTIVITĂȚI/ ACȚIUNI:
1. „Ziua Şcolii Iancului” (ateliere de lucru, spectacole artistice, expoziţii cu produsele elevilor)
2. 20 noiembrie – „Ziua internaţională a drepturilor copiilor” (dezbateri, realizări de postere, colaje, desene, fotografii)
3. Participare la excursii: Golești- Argeș, Coșești – Argeș, Pucioasa-Argeş, Pitești – Planetariu, Slănic Prahova, Valea Șipotului, Târgul de Crăciun – Sibiu, Târgoviste, Grădina Zoologică din Pitești, Constanța
4. Concursuri de cultură generală „România de Ziua Națională”
5. Serbări de Crăciun
6. Vizionarea spectacolului de teatru „Bucle Aurii”
7. Spectacol cu târg caritabil „De Crăciun la Olari”
8. Vizionarea filmului ”Yety-omul zăpezilor- Cinema Cyti
9. Concurs de decorare a claselor cu ocazia Crăciunului
10. Festivalul de colinde „O, ce veste minunată!”
11. Activități de prevenire a violenței în colaborare cu Jandarmeria Municipiului Bucuresti, Sector 2
12. Activități tematice–pictarea globulețelor la Atelierul lui Moș Craciun (com Pietroșani, jud Arges), ”Ansamblul Moara de hartie” – satul Meșteșugarilor – AVENTURA PARK
13. Plimbări în aer liber organizate în parcurile: IOR, Herăstrău
14. Activități sportive – întreceri și jocuri sportive
15. Ziua Europeană a Limbilor Străine
16. Mobilități în Spania, Slovacia, Bulgaria, în cadrul Proiectelelor Erasmus + „European School Post” și ”New generation old games”
17. Participări la simpozionane, congrese, conferințe, workshopuri
18. Publicare articole în reviste de specialitate
Program:
- 8.00 - 12.35 (ciclul primar)
- 12.40 - 18.10 (ciclul gimnazial)