Istoric
De peste 40 ani ne trec pragul copii care vin cu dorinta de a merge cu paşi mici dar siguri pe drumul cunoaşterii, al valorilor morale si al formarii unei comportari civilizate. Aici, in acest univers al copilariei, jocul face parte din toate activitatile instructiv-educative care definesc personalitatea prescolarilor.
Dotari
Situata intr-o zona liniştita, retrasa fata de tumultul traficului stradal, gradinita noastra prinde viata prin veselia şi freamatul glasurilor de copii din cele 8 grupe de preşcolari. In fiecare dimineata ei sunt primiti cu multa caldura de educatoare dedicate meseriei şi care sunt pregatite in orice moment sa raspunda cu promptitudine provocarilor educationale care se impun.
In cele doua corpuri de cladire care compun Gradinita nr. 240 veti intâlni sali de clasa primitoare, cu mobilier multifunctional care respecta accesibilitatea şi siguranta copiilor şi de asemenea o amplasare eficienta a spatiului educational care vine intotdeauna in sprijinul acestora.
Mijloacele de invatamânt, materialele didactice, jocurile şi jucariile prezente in fiecare sala de grupa ii ajuta pe copii sa se formeze şi sa se dezvolte conform standardelor educationale potrivite vârstei lor.
Fiecare sala de clasa are câte un grup sanitar propriu in care toate obiectele sanitare sunt adaptate nivelului de dezvoltare fizica a tuturor copiilor. Incalzirea unitatii se face cu ajutorul centralei pe gaze.
Unitatea dispune de 2 cabinete medicale care asigura asistenta medicala permanenta. Hrana este pregatita in bucatarie proprie, care respecta toate standardele in vigoare, iar meniurile servite preşcolarilor sunt realizate in asa fel incât sa se puna accent pe o alimentatie sanatoasa.
SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS
Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.
Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.
Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.
SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE
Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.
Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.
Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.
SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU
Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.
Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.
Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.
Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra
Activitati Educationale
Activitatile educative se desfasoara pe grupe de vârsta conform programei activitaților instructiv-educative.
Activitați pe arii de stimulare (Jocuri si activitați liber alese); sector creație, sector stiința, biblioteca, construcții, colțul papusii, nisip si apa.
Activitați pe domenii experiențiale:
-Educarea limbajului;
-Cunoasterea mediului;
-Activitați matematice;
-Educație pentru societate;
-Activitați practice si elemente de activitate casnica;
-Educație artistico – plastica;
-Educație muzicala;
-Educație fizica.
Activitati Extrascolare
Activitațile extracuricculare vin in completarea obiectivelor urmarite in activitatile educationale obligatorii formând şi dezvoltând armonios personalitatea copilului preşcolar. Dintre acestea putem mentiona: serbari tematice, vizite, excursii, spectacole de circ şi teatru, activitati comune cu parintii.
La nivelul gradinitei s-au derulat şi se vor derula in continuare programe şi parteneriate educationale precum „COMENIUS”, „Ecogradinita”, „Vreau sa fiu olimpic”, „Micii exploratori”, „Copil ca tine sunt si eu”, „Cu Europa la joaca…”, „Padurea – plamanul verde al Pamantului “, “Micii ecologisti”.
Activitati Optionale
In cadrul gradinitei exista posibilitatea desfaşurarii de activitati optionale cu profesori calificati: limba engleza, educatie muzicala si dans sportiv. Aceste activitați dezvolta prescolarul si il sprijina pe acesta in descoperirea talentelor si a aptitudinilor lingvistice, artistice si sportive.
Contact
- Gradinița nr. 240 Corp A
- Adresa (sediul): Str Rotunda nr 1
- Tel/Fax: 031.425.43.00
- Gradinița nr. 240 Corp B
- Adresa (sediul): Str Fildeșului nr 1A
- Tel/Fax: 031.426.04.86
- Email: gradinita.240@s3.ismb.ro