Povestea noastră
Grădinița “Spiridușii” este o instituție de învățământ de stat, pentru preșcolari, construită în anul 1980 și amplasată în cartierul Drumul Taberei- București. Este situată într-o zonă frumoasă, sigură, ferită de strada principală, ideală pentru confortul copiilor, beneficiind de o curte largă și de spațiul verde.
Facilități
La deschidere, grădiniţa dispunea de 10 săli mari de clasă, luminoase, cu mobilier adaptat nevoilor educative, grupuri sanitare îngrijite și ușor accesibile copiilor, sala de sport, bucătărie proprie, bibliotecă, sală de activități opționale și parc de joacă în aer liber. În anul 2008 a fost ridicată mansarda unităţii, prilej cu care au mai fost înfiinţate 3 grupe de preşcolari.
Grădinița oferă condițiile necesare unei dezvoltări normale a copiilor preșcolari, valorificând potențialul fizic și psihic al fiecăruia, ținând cont de ritmul propriu de evoluție al copilului și de nevoile sale afective.
La parterul clădirii se află bucătăria modern utilată în care se prepară mâncarea zilnică pentru cei mici, birouri administrative, cabinet medical, 5 săli de clasă și grupuri sanitare.
La primul etaj al clădirii sunt 3 săli de grupă, sala destinată activităților cultural-artistice, oficiu şi grupurile sanitare.
La mansarda clădirii sunt 3 săli de grupă, trei dormitoare, săli pentru activităţile opţionale, grupuri sanitare şi oficiu.
Grupe
Unitatea dispune în prezent de 11 grupe cu program prelungit conform planului de școlarizare aprobat.
Activităţile instructiv-educative sunt desfăşurate conform Curriculumului pentru educație timpurie. În unitate sunt desfăşurate parteneriate şi proiecte educaţionale, activităţi extraşcolare şi extracurriculare, cursuri opţionale (CDȘ).
Viziune
Grădiniţa ,,Spiriduşii” îşi propune să asigure calitatea actului educaţional respectând ritmul propriu de dezvoltare al copilului prin stimularea gândirii, voinţei, creativităţii, oferind accesul fiecărui copil la educaţie și totodată asigurând copiilor, părinţilor şi comunităţii un mediu securizant, transparent, flexibil, creativ şi atractiv pentru dezvoltarea abilităților, aptitudinilor și competențelor necesare integrării cu succes în școală și societate
Misiune
Grădiniţa ”Spiridușii” îşi propune să determine o legătură de interese între cadre didactice, copii, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale în direcţia dezvoltării copiilor din punct de vedere relaţional şi intelectual, accentuând şi ideea de mentorat pedagogic ce vizează stabilitatea şi perfecţionarea cadrelor didactice, precum şi asigurarea de şanse egale atât pentru cel educat, cât şi pentru educator.
Ne dorim ca grădiniţa „Spiridușii” să devină o unitate bine individualizată şi de perspectivă a învăţământului bucureștean.
Echipa
Grădiniţa “Spiridușii” este o unitate moderna cu 36 de persoane angajate din care 20 sunt cadre didactice cu o puternică dorinţă de a transmite celor mici cunoștinţele necesare dezvoltării ulterioare, cadre didactice auxiliare (contabil și administrator), personal de îngrijire şi nedidactic și un paznic.
Întregul personal al grădiniţei îşi desfaşoară activitatea cu multă responsabilitate şi dăruire.
Ofertă
Gradinița „Spiridușii”, având o bază materială bogată şi foarte variată, reprezintă pentru copii, cel mai plăcut ambient, apropiat celui familial.
Sălile de grupă spaţioase, luminoase şi călduroase oferă un spaţiu comfortabil şi primitor propice desfăşurării activităţilor didactice în condiţii foarte bune. Mobilierul din grădiniţă este adecvat învăţământului preşcolar.
Fiecare sală de grupă este dotată cu jocuri pentru dezvoltarea imaginaţiei, atenţiei, dezvoltarea percepţiei senzoriale şi îndemânării, pornind de la simplu la complex. Pentru dramatizări şi jocuri de rol se pun la dispoziţia copiilor păpuşi de mână şi recuzite specifice jocului propus.
Locul de joacă foarte ofertant se intinde pe o suprafaţă mare si oferă momente de relaxare în timpul programului.
Activităţi instructiv-educative
Gradinița „Spiridușii” urmează Curriculum-ul pentru educație timpurie aprobat de Ministerul Educaţiei Naționale şi existent și la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Acestea sunt structurate pe şase teme anuale:
- Cine sunt/suntem?
- Când, cum şi de ce se întâmplă?
- Cum este, a fost şi va fi aici pe pământ?
- Cine şi cum planifică/ organizează o activitate?
- Ce şi cum vreau să fiu?
- Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim?
Temele anuale sunt abordate sub formă de proiecte tematice săptămânale, pe cinci domenii experienţiale :
DOMENIUL LIMBĂ ŞI COMUNICARE
DOMENIUL ŞTIINŢĂ
- Activitate matematică
- Cunoşterea mediului
DOMENIUL ESTETIC CREATIV
- Educaţie artistico-plastică
- Educaţie muzicală
DOMENIUL OM ŞI SOCIETATE
- Educaţie pentru societate
- Activitate practică
DOMENIUL PSIHOMOTRIC
Activităţi opţionale
Oferta în privința activităților opționale și a activităților recreative de dezvoltare personală vine în completarea activităților educative desfășurate la nivelul grădiniței. Participarea la aceste activități a copilului dumneavoastră este opțională, în funcție de înclinațiile și interesele lui. În cadrul acestora, copilul are posibilitatea de a-și descoperi și exersa aptitudinile individuale și inclinațiile către domenii variate.
Exemple de activități opționale și activități recreative de dezvoltare personală:
- Educaţie pentru sănătate
- Educaţie rutieră
- Educație ecologică
- Educație financiară
- Educație pentru știință-experimente
- Dezvoltare socio-emoțională
- Limba engleză
- Elemente de dans
Program prelungit 07:30 - 17:30
- 07:30 - 08:30 Primirea copiilor
- 08:30 - 09:00 Mic Dejun
- 09:00 - 12:00 Activități instructiv-educative
- 10:00 - 10:30 Gustare de fruct
- 12:00 - 13:00 Masa de prânz
- 13:30 - 13:30 Momentul de poveste
- 13:30 - 15:30 Program de somn
- 15:30 - 16:00 Gustare
- 16:00 - 17:30 Activități didactice recreative