Gradinita nr. 218 se afla in sectorul 6, str. Aleea Callatis, nr. 5 si functioneaza din anul 1974. Pe parcursul anilor a fost renovata si reamenajata, o contributie importanta avand-o parintii. Este o gradinita frumoasa, curata, moderna si spatioasa, atat exteriorul cat si interiorul avand un stil caracteristic, ceea ce o deosebeste de celelalte gradinite.
Pe peretii holurilor sunt expuse lucrari de diploma ale studentilor de la ARTE PLASTICE. De asemenea sunt pictate scene din povesti, basme, poezii cunoscute de copii.
Salile de grupa au un aspect modern, sunt vesel colorate si dotate cu multe jucarii. Curtea gradinitei este dotata cu multe animale artificiale, o corabie mare din lemn, aparate de joaca (topogane, balansoare, leagane).
Gradinita functioneaza cu 14 grupe cu program prelungit, in care sunt cuprinsi aproximativ 400 de copii de la 3-6 ani. Totodata, unitatea dispune de sala de sport, sala de optionale, sala de sedinte, cabinet medical cu cadru medical calificat, cabinet de consiliere psihopedagogica cu profesor consilier.
Directorul gradinitei, doamna CARMEN POPA coordoneaza un colectiv format din 35 de persoane, cadre didactice calificate, personal didactic auxiliar (contabil si administrator) si personal de ingrijire (bucatarese, ingrijitoare).
Activitatile se desfasoara dupa curriculum pentru invatamnatul prescolar (intre 3 - 6 ani) pe domenii.
OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ
Ideea care sprijină acest proiect este armonizarea dezvoltării psihice a copilului şi integrarea socială a acestuia, prin şlefuirea trăsăturilor native. Pe tot parcursul copilăriei se modelează componentele personalităţii, motiv pentru care latura psihopedagogică, componentă de bază în orice activitate educativă de calitate, este susţinută cu precădere în cadrul centrului nostru educaţional.
Instituţia noastră susţine evoluţia copilului, oferind acestuia posibilitatea de a învăţa şi de a se dezvolta în concordanţă cu particularităţile sale individuale şi de varsta, în funcţie de cerinţele actuale şi viitoare ale societăţii.
Bazându-ne pe vasta experienţă a echipei noastre în domeniul educaţiei şi având ca scop pregătirea copilului pentru viaţă, în cadrul activităţilor desfăşurate, vom urmări permanent dezvoltarea motivaţiei pentru cunoaştere, cultivarea independenţei gândirii, a spontaneităţii, a creativităţii şi a încrederii în forţele proprii.
Pe întreg parcursul activităţii noastre, dorim să promovăm o permanentă şi fructuoasă colaborare între copii, părinţi şi cadre didactice. Împreună vom realiza o minunată călătorie în lumea cunoaşterii, bucurându-ne de fiecare nouă experienţă, de fiecare moment ce va contribui la dezvoltarea intelectuală şi emoţională a fiecărui copil.
Calitatea în învăţământ constă din:
- climat educaţional motivant;
- personal didactic calificat şi cu experienţă;
- cabinet psihopedagogic unde copiii pot beneficia de asistenţă psihopedagogică;
- asistente medicale şi medic pediatru în cadrul instituţiei;
- meniu sănătos, elaborat de medicul pediatru în funcţie de necesităţile copiilor (mic dejun, prânz, gustări);
- permanentă colaborare cu părinţii;
- activitate instructiv-educativă de calitate;
- bază materială atractivă ;
- imobil spaţios, curte generoasa.
Oportunităţi:
Perioada preşcolară reprezintă poate cea mai importantă etapă din viaţa unui copil. Este o etapă caracterizată de o intensă dezvoltare psihică, este perioada în care copiii încep să conştientizeze tot mai mult mediul în care trăiesc, să-şi contureze mai bine dorinţele şi aşteptările, este perioada schimbărilor semnificative, nu numai fizice, ci şi mentale şi emoţionale. Deşi este un interval de timp în care copiii nu fac altceva decât să se joace, chiar jocul este de o importanţă majoră, pentru că astfel îşi pot dezvolta abilităţile cognitive şi pot învăţa noi modalităţi de interacţiune socială.
Programul educaţional al Grădiniţei nr. 218 este în conformitate cu normele metodologice ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi cuprinde:
- Domeniul estetic şi creativ – muzică, activităţi artistico-plastice, dramă, euritmie;
- Domeniul om şi societate – capacitatea de relaţionare, de socializare şi de dezvoltare emoţională;
- Domeniul limbă şi comunicare – dezvoltarea comunicării, a abilităţii de a descifra mesajul, de iniţiere în universul literar.
- Domeniul ştiinţe – domeniul matematic prin intermediul experienţelor practice, a jocurilor dirijate cu materiale, înţelegerea naturii prin observări, experimente, prin lucrări practice;
- Domeniul psiho-motric – coordonarea şi controlul mişcărilor corporale, mobilitatea generală şi rezistenţa fizică, abilităţi motorii şi de manipulare de fineţe.
PLAN SCOLARIZARE
- Grupe mici: 3
- Grupe mijlocii: 6
- Grupe mari: 5
PROGRAM ZILNIC
- 7:30-8:30 – primirea copiilor
- 8:30 – 9:00 –micul dejun
- 9:00 – 9:15 –întâlnirea de dimineaţă
- 9:15 – 9:20 –gimnastica de înviorare
- 9:20- 9:30- moment de lectura
- 9:30 – 10:00 – activităţi liber alese
- 10:00- 10:15- gustarea
- 10:00 – 11:00 – activităţi pe domenii experienţiale
- 11:00-12:00 – jocuri distractive
- 12:00-12:30 – masa de prânz
- 12:30 – 12:50 – pregatire pentru odihna
- 12:50- 13:00- moment de lectura
- 13:00-15:30 – program de odihnă şi de relaxare
- 15:30-16:00 – gustare
- 16:00-16:30 – activităţi recuperatorii pe domenii experienţiale;
- 16:30-17:30 –activităţi liber alese, jocuri distractive /preluarea copiilor.