Dotari
Spatiul gradinitei: 9 sali de clasa (5 in corpul a, 4 in corpul b), 2 cabinete metodice, 2 cabinete medicale, 2 bucatarii proprii,depozite de alimente,spatii frigorifice ,oficii, grupuri sanitare, 2 spalatorii, 2 centrale termice , curte cu spatii de joaca.
Grupe de copii: 9 – pe varste si pe nivele educationale
Siguranta: gradinita are serviciu de protectie si paza , este dotata cu sistem de supraveghere video , antiefractie si sistema de alarmare la incediu.
Alimentatie: fiecare corp dispune de bucatarie proprie in care se gateste zilnic, cu bucatari specializati in meniuri pentru copii. Meniurile sunt echilibrate, cuprind zilnic alimente din toate grupele(carne de pui , vita,porc,peste, lactate,legume, fructe,fainoase pregatite in bucatariile gradinitei),alcatuit conform normelor privind alimentatia sanatoasa ,elaborate de min. Sanatatii si vizat de medicul gradinitei;aprovizionarea se face zilnic si pregatirea meniurilor la fel.
Asistenta medicala:fiecare corp are cabinet medical propriu si asigura trierea zilnica a copiilor , precum si supravegherea starii de sanatate, acordand ajutor specializat atunci cand este cazul.
Capacitatea gradinitei:
- Corp a -100 locuri
- Corp b – 80 locuri
Sistemul de camere video cu circuit inchis
Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la navaio si hikvision.
Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere ip de 3mp cu ir( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice cat si camerele ip pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.
Institutia este inregistrata la autoritatea nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal( anspdcp) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.
Sistemul de alarmare in caz de efractie
Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.
Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.
Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la paradox- canada.
Sistemul de alarmare in caz de incendiu
Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, partea a iii-a — instalații de detectare, semnalizare șI avertizare”, indicativ p118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.
Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.
Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.
Echipamentele folosite sunt de la schrack si siemens.
Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra
Activitati educationale
- Domeniul stiinta: cunoasterea mediului , activitate matematica
- Domeniul limba si comunicare:-educarea limbajului.
- Domeniul om si societate: activitate practica, educatie pentru societate
- Domeniul estetic si creativ : activitate artistico-plastica, educatie muzicala
- Domeniul psiho-motric :educatie fízica
Activitati Extrascolare
- spectacole de teatru si circ organizate in gradinita,
- deplasare la Teatrul Tandarica si Ion Creanga, deplasari la Circul Globus, Balonul Copiilor, Muzee, Observatorul Astronomic,
- organizare de festivaluri – Festivalul Dovleacului si Carnavalul Martisorului,
- activitati out-door,
- serbari cu ocazia Craciunului, Zilei Internationale a Femeii, sfarsit de an scolar,
- festivitati de inceput de an scolar, Ziua poetului national Mihai Eminescu,Ziua Internationala a Copilului,
- excursii la munte sau la mare,
- participare la Festivalul Do- Re – Mi, la Festivalul In pasi de dans,
- desfasurare de activitati de educatie ecologica, de educatie rutiera, de educatie pentru sanatate.
- Concursuri scolare; Piciul,Vreau sa fiu olimpic,etc
Activitati Optionale
- – Limba engleza
- – Dans
- – Muzica