Despre noi
În urmă cu cinci decenii lua fiinţa Complexul Preşcolar al Armatei, ce venea în întampinarea cadrelor militare şi a salariaţilor civili din unităţile militare din Bucureşti sau a celor domiciliaţi in apropiere de Bucureşti, ca ajutor de neînlocuit pentru cei cu copii mici si foarte mici. Grădinița M.Ap.N. Nr.1 a devenit de-a lungul timpului o unitate de învăţamant de prestigiu, renumită, un formator educaţional de excepţie pentru multe generaţii de copii.
De menționat este faptul că, în prezent, în cadrul grădiniței sunt înscriși și frecventează copii ai cadrelor militare, dar și copii ai căror părinți lucrează în domeniul public.
În prezent Grădinița M.Ap.N. Nr.1 funcționează cu 8 grupe, conform nivelului de vârstă și planului de școlarizare aprobat de ISMB. Sălile de grupă sunt amenajate specific fiecărei vârste, fiind dotate cu table interactive, mobilier nou și jucării. De asemenea, fiecare grupă are dormitoare separate.
În incinta grădiniței funcționează cabinet medical,cabinet de consiliere, cabinet metodic, sală de sport, bucătărie proprie, unde zilinic sunt preparate meniuri gustoase, hrănitoare și diversificate, elaborate de medici specialiști în domeniul nutriției și sănătății copiilor, respecînd prevederile legale. Unitatea școlară dispune de o curte exterioară generoasă, amenajată cu aparate de joacă speciale pentru copii.
Activitatea desfășurată în Grădinița M.Ap.N. Nr.1 respectă prevederile Curriculumului pentru Educație Timpurie 2019, precum și obiectivele Programei instructiv-educative în grădinița de copii elaborate de Ministerul Educației.
Personalul Grădiniței M.Ap.N. Nr.1 se remarcă printr-un colectiv bine pregătit, calificat, creativ, dedicat fiecărui copil. Cadrele didactice sunt titulare, cu studii de specialitate în domeniul educației. Personalul auxiliar este alcătuit din îngrijitoare copii, bucătărese, administrator, casier. Unitatea școlară are două cadre medicale - asistenți medicali, un doctor, consilier școlar, logoped școlar.
Istoric
Grădinița MApN Nr.1 a fost înființată în 1950, vis-a-zis de Spitalul Militar din București. Așa cum îi spune și numele, inițial era destinată doar copiilor personalului militar. Ulterior, au fost primiți și copii din afara sistemului, în prezent fiind circa 50% - 50%. Prioritate au, totuși, copiii personalului militar.
Funcționează cu program prelungit, de la 7.30 la 17.30, timp în care cei mici primesc două mese principale și două gustări.
Grădinița are o capacitate de 160 de locuri, în 8 grupe. De educația și îngrijirea copiilor se ocupă 16 cadre didactice calificate, cu studii în specialitate, 2 asistenți medicali și 1 medic, 3 bucătărese și 8 îngrijitoare, 1 consilier școlar și 1 logoped.
Sălile de grupă sunt mobilate modern, au tablă smart și acces la internet, fiind cu dublă funcționalitate (pentru masă și activități). Fiecare grupă are dormitor separat.
Grădinița dispune de: centrală proprie, cabinet medical, cabinet de consiliere și logopedie, o bibliotecă și o bucătărie. Curtea este și ea spațioasă, umbroasă, cu locuri de joacă de calitate, coform standardelor.
Pe lângă activitățile desfășurate conform curriculumului pentru educație timpurie și jocurile ingenioase care îi ajută pe copii să învețe, să se dezvolte, se fac și alte activități, dintre care amintim: cursuri opționale, susținute de cadrele didactice: educație financiară, educație pentru sănătate, lumea poveștilor; activități extracurriculare: spectacole de teatru, de operă, de magie etc; activități sportive în parteneriat cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport și Asociația Municipală Sportul Pentru Toți București; cursuri de engleză și dans, susținute prin programul pilot de Primăria Sectorului 6, București; excusii, vizite la muzee, grădina zoologică, grădina botanică etc; participări la cursuri, concursuri, expoziții, festivaluri municipale, naționale, internaționale.
Oferta educațională
Grădinița M.Ap.N. Nr.1 desfășoară diverse activități extrașcolare în parteneriat cu familia, comunitatea, ONG, vizite, excursii, spectacole, schimburi de experiență cu diferie instituții școlare, concursuri, expoziții, simpozioane și festivaluri școlare.
Deoerece în cadrul grădiniței ne dormi să le dezvoltăm creativitatea, imaginația, dar și spiritul civic, la nivelul fiecărei grupe cadrele didactice desfășoara activități opționale cu preșcolarii (educație pentru sănătate, educație ecologică, educație financiară, lumea poveștilor, etc)