Gradinita Școlii Gimnaziale Numarul 96

Gradinita Școlii Gimnaziale Numarul 96

ACREDITATA

Descriere

  Repere geografice şi istorice    
Școala Gimnazială Nr. 96 se situează în Municipiul București, în sectorul 4, pe Str. Rezonanței, Nr. 2.
          Unitatea școlara a fost inaugurată la 1 septembrie 1963 sub denumirea de Școala Generală Nr. 96. Fiind înconjurată de blocuri nou construite, cu părinți tineri care erau angajați majoritar pe platforma industrială ÎMGB, populația școlară a crescut rapid. În perioada de explozie demografică, școala a avut aproximativ 2800 de elevi.
           Instituţia a asigurat învăţământ general de 10 clase şi învăţământ complementar, stabilind parteneriate cu agenţi economici precum, platforma IMGB şi liceele cu învăţământ profesional din apropiere.
           Instituția a asigurat învățământ general de 10 clase și învățământ complementar, stabilind parteneriate cu agenți economici precum, platforma IMGB și liceele cu învățământ profesional din apropiere.
            După 1989, când natalitatea a început să scadă, platforma IMGB și-a diminuat activitatea și circumscripția școlară s-a redus, redistribuindu-se și altor școli, numărul elevilor a scăzut, în prezent unitatea de învățământ având 742 de elevi.
            Scoala beneficiază de o clădire cu structură solidă, în bună stare, săli de clasa luminoase și spatioase. În anul 2004, a fost inaugurată sala de sport, a cărei destinație este de sală polivalentă (activitati sportive și cultural-artistice).  
       În anul 2001, în cadrul școlii a fost înființat primul centru de asistență pentru copiii proveniți din categoriile dezavantajate „Centru de zi”- semiinternat, centru realizat în colaborare cu Federația Internațională a Comunităților Educative. În anul 2011 a fost dată spre utilizare o clădire nouă pentru elevii „Centrului de zi”, care dispune de două dormitoare și două săli de clasă, clădire care și în prezent este utilizată pentru elevii care participă în cadrul programului de seminternat, De mai bine de 21 ani, acest program se desfășoară înainte/după programul şcolar obligatoriu și oferă elevilor oportunităţi de învăţare formală şi nonformală prin activităţi educative, recreative şi de timp liber, supravegheați și îndrumați de pedagogi școlari.
            Începând cu anul 2011, Scoala Gimnaziala Nr. 96 fuzionează prin absorbtie cu Grădinița de copii nr. 227 Rază de Soare, care funcționa în sediul din Strada Rezonanței, nr. 3, Sector 4, fiind o unitate de învăţământ preşcolar inclusă în lista instituţiile Sistemului Naţional de Învăţământ. Unitatea a fost construită în anul 1975 și a fost de grădinită cu 5 grupe cu orar prelungit. Din anul școlar 2019-2020, în urma încadrării clădirii grădiniței în categpria de risc seismic R1, grădinița a fost relocată în clădirea CIS a Primăriei Sector 4, din Șoseaua Berceni, Nr. 12A, până la construcția unei clădiri noi.
            Încă din anul 1997, Școala Gimnazială Nr. 96, împreună cu Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” a inițiat un proiect de sprijinire a copiilor internați pe termen mai lung în spital, în scopul declarat de a proteja dreptul internațional al copilului, de a nu fi în afara sistemului educațional, mai mult de cinci zile.
            De asemenea, în fiecare an, Comisia Municipală de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale cls. a VIII- a, a delegat competențe Comisiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale cls. a VIII- a din Școala Gimnazială Nr. 96, pentru a asigura în cadrul legal, egalitate de șanse, elevilor dezavantajați aflați la momentul examenului internați în spital.
            În anul școlar 2018-2019, Scoala Gimnaziala Nr. 96 beneficiaza de o amplă reabilitarea a exteriorului, holurilor ți a grupurilor sanitare, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu, iar în perioada 2020-2022 a beneficiat de dotare cu tehnică de calcul și mijloace audio-video realizată din fondurile Primăriei Sectorului 4 și prin intermediul proiectelor cu fonduri structurale europene.     
Viziunea


    Deviza școlii: “O şcoală fericită și deschisă pentru toţi!”

    Școala Gimnazială Nr. 96 va deveni cea mai bună opțiune educativă pentru toți copiii din comunitatea apropiată, prin crearea unui mediu de învățare stimulativ și valorizant, în care fiecare să se simtă bine și să experimenteze o călătorie educațională de neegalat, transformatoare pe plan intelectual, social și personal. `


Misiunea


     Școala Gimnazială Nr. 96 își propune să construiască în fiecare zi o comunitate încrezătoare, asigurând tuturor copiilor dezvoltarea competențelor, aptitudinilor și intereselor individuale, a capacităților de adaptare la o lume în schimbare, educarea emoțiilor și a stimei de sine, în spiritul valorilor și practicilor democratice europene, pregătindu-i pentru o viață împlinită.

- Cooperare
- Calitate
- Încredere
- Responsabilitate
- Integritate
- Colegialitate şi respect
- Stare de bine

Dosarul de înscriere a copilului într-o unitate de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar, cuprinde următoarele documente:

  CEREREA TIP 

 copie de pe certificatul de naștere al copilului

  copie de pe actele de identitate ale părinților/ reprezentantului legal; 

 adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți/ reprezentantul legal sau adeverință privind perioada concediului de creștere și îngrijire copil, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;

  alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere și care sunt analizate în timpul procesului de înscriere. 

 declarație de prelucrare a datelor 

 ** declarația pe proprie răspundere pentru solicitările depuse online 

NOTĂ: La dosarul de înscriere se vor adăuga, la începutul anului școlar, următoarele documente: a) adeverință de la medicul de familie în care se menționează că respectivul copil este sănătos clinic; adeverința este necesară în prima zi de prezentare a copilului în unitatea de învățământ; b) avizul epidemiologic/dovada de vaccinare, întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat(ă) de medicul de familie al copilului, la data prezentării copilului în unitate

Date Contact

Facilitati

 • Program Prelungit

Program

Program Scurt
-
Program Lung
08:00-17:30

Detalii

Predare in limba
 • Predare in limba Romana
  Romana
Tip Invatamant
 • Normal
Obține indicații

Link-uri care te-ar putea interesa:

 • Gradinite Private Bucuresti
 • Gradinite de stat Bucuresti
 • Gradinite cu predare in limba Engleza Bucuresti
 • Gradinite cu predare in limba Germana Bucuresti
 • Gradinite Montessori Bucuresti
 • Gradinite Waldorf Bucuresti
 • Gradinite Private Sector 1
 • Gradinite de stat Sector 1
 • Gradinite Private Sector 2
 • Gradinite de stat Sector 2
 • Gradinite Private Sector 3
 • Gradinite de stat Sector 3
 • Gradinite Private Sector 4
 • Gradinite de stat Sector 4
 • Gradinite Private Sector 5
 • Gradinite de stat Sector 5
 • Gradinite Private Sector 6
 • Gradinite de stat Sector 6
 • Crese Private Bucuresti
 • Crese de stat Bucuresti
 • Crese Montessori Bucuresti
 • Crese cu predare in Engleza Bucuresti
 • Crese cu predare in Germana Bucuresti
Creștem împreună!

Mulțumim că folosiți lista noastră cu instituții educaționale. Ne străduim să oferim acces la informații relevante și actualizate pentru a face procesul de căutare și selectare a instituțiilor cât mai simplu și eficient posibil. Dorim ca platforma noastră să fie utilă și relevantă, de aceea feedback-ul dumneavoastră este important pentru noi.

Reprezinți Gradinita Școlii Gimnaziale Numarul 96?

Adăugăm instituții noi în fiecare zi, așa că dacă reprezentați una și doriți să actualizați gratuit profilul, nu ezitați să ne contactați.

Dacă nu gasiți profilul instituției dvs. va rugam sa anuntați pentru a adauga profilul gratuit.

Adăugați o instituție
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru.Politica de Cookies