Gradinita Joy Montessori - Str. Cărbunarilor

Gradinita Joy Montessori - Str. Cărbunarilor

PRIVATA

Descriere

Fiecare copil este un miracol

Avem grijă să educăm și să îngrijim copiii, într-un mediu sigur și protejat, încurajându-le dezvoltarea personală și explorarea individuală. Respectăm individualitatea fiecărui copil și ne angajăm să-i ajutăm să-și atingă potențialul maxim. 

Copiii în primul rând.

Învățători pe tot parcursul vieții

Suntem susținători ai filozofiei Dr. Maria Montessori și a impactului pozitiv pe care îl are asupra creșterii și dezvoltării copiilor. Pentru noi, excelenței este o călătorie continuă în care ne lăsăm conduși de reflecție, pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru copii.

Învățarea este o aventură de-a lungul vieții.

Lucrăm în sinergie

Suntem o echipă unită și dedicată, care colaborează într-un mediu plin de pace, iubire și înțelegere reciprocă. Ne ajutăm și ne susținem, iar încrederea este unul dintre pilonii noștri principali în munca de zi cu zi. Suntem ascultători activi și comunicăm deschis, colaborând pentru a crea medii de învățare pozitive și pline de bucurie. Ne place să facem ceea ce facem și ne distrăm împreună, având un spirit de echipă puternic. 

La Joy suntem uniți.

Zâmbet

Misiunea noastră este să răspândim dragoste, să arătăm recunoștință și să îi facem pe cei care ne vizitează să se simtă fericiți. Ne înclinăm către o atitudine pozitivă și încurajăm colaborarea și aprecierea reciprocă în echipă. Ne bucurăm sincer de reușitele care aduc beneficii copiilor, familiilor și colegilor noștri. 

Ne place să zâmbim.

Suntem o familie

Suntem o comunitate primitoare și diversificată. Respectăm și prețuim fiecare copil, familie și membru al echipei noastre și promovăm o cultură a incluziunii. Lucrând împreună, reușim împreună.

Educația Montessori

Montessori este o abordare educațională personalizată, adaptată stilului de învățare, stadiului de dezvoltare și intereselor fiecărui copil. Prin experiență practică, aplicarea în viața reală și rezolvarea problemelor, copiii dobândesc atât baze academice, cât și abilități de bunăstare utilizând Metoda Montessori.

Metoda Montessori

Metoda Montessori este o abordare educațională dezvoltată de doctorul Maria Montessori, care are deja o istorie de succes de peste 100 de ani. Ea oferă o perspectivă amplă asupra educației ca instrument de ajutor și pregătire pentru viață. Maria Montessori a început inițial ca medic, dar prin munca sa cu copiii defavorizați, s-a orientat către domeniul educației. Folosindu-și pregătirea științifică, a observat procesul de învățare al copiilor și a dezvoltat o metodă educațională remarcabilă.

În 1907, a deschis prima Casa Dei Bambini, sau „Casa copiilor”, pentru preșcolari. Într-un an de aplicare a noii sale metode, mulți dintre elevii săi au învățat să citească, să scrie și să facă matematică de bază. Succesul ei s-a răspândit rapid în Europa și Metoda Montessori a devenit cunoscută pe plan mondial.

Montessori se remarcă prin mediul educativ pregătit, cunoscut drept sala de clasă Montessori. Aceasta diferențiază de un centru obișnuit de îngrijire a copiilor prin prezența materialelor educaționale adaptate nevoilor și intereselor copiilor în diverse etape ale dezvoltării lor. Fiecare material își propune să dezvolte anumite rezultate de învățare, contribuind la progresul cunoștințelor și abilităților copiilor. Prin repetiție și practică, aceștia își însușesc cele cinci domenii ale Curriculum-ului Montessori: Viața practică, Senzorial, Matematică, Limbă și Cultură.

Rolul educatorului Montessori în acest spațiu este de a observa interesele copiilor și de a le oferi materiale care să se lege de acestea, asigurând astfel o învățare intenționată și captivantă. Acesta este motivul pentru care Montessori funcționează. Această abordare recunoaște că fiecare copil învață în mod unic și în ritm propriu, oferindu-le un mediu în care au respect, independență și libertatea de a-și exersa propria experiență de învățare. Acest lucru generează o motivație puternică de a învăța, iar copiii devin natural implicați și reușesc cu succes. Astfel, Montessori oferă o educație diferită prin:

 • Curriculum personalizat
 • Lecții unu-la-unu
 • Flexibilitate în dezvoltare
 • Învățare prin experiență practică
 • Abordarea tuturor stilurilor de învățare
 • Copiii iau decizii și fac alegeri
 • Libertate de mișcare
 • Materiale Montessori care transformă conceptele abstracte în experiențe concrete 

Structura programului pentru Grupa 3-6 ani

Mediul educativ cuprinde toate obiectele, condițiile și caracteristicile, de calitate și de organizare, care sunt cuprinse în interiorul centrului, dar și în spațiile anexe, inclusiv la locul de joacă din exteriorul clădirii.

Mijloacele principale prin care educatoarele Joy Montessori acționează în procesul de educație al copiilor sunt mijloace de dezvoltare grupate după distincția lor în: elemente de viață practică, materiale pentru dezvoltarea simțurilor, materiale pentru dezvoltarea limbajului și materiale pentru dezvoltarea gândirii matematice.

Programul zilnic este de la 08:00 la 18:00.

Programele de Educație Montessori inspiră copiii către o dragoste de învățare pe tot parcursul vieții, făcând apel la interesele lor, încurajându-i să-și dirijeze propria învățare, satisfăcând nevoia de independență și autocontrol. Prin Programele Montessori, copiii devin elevi încrezători, independenți, cu abilități și cunoștințe necesare pentru a se dezvolta la școală și în viață.

Orarul zilnic pentru Grupa 3-6 ani

08:00 – 08:45 – Primirea copiilor între 3 și 6 ani
08:00 – 09:00 – Servirea micului dejun (buffet suedez)
08:00 – 10:50 – Program educațional bazat pe Pedagogia Montessori
10:50 – 11:05 – Circle time (tema săptămânii)
11:05 – 11:15 – Gustare fructe de sezon
11:15 – 12:30 – Joc liber în curte și diverse activități ghidate
12:30 – 13:00 – Masa de prânz
13:00 – Plecarea copiilor cu program scurt
13:00 – 13:15 – Pregătirea pentru somn
13:15 – 15.30 – Somn și odihnă pentru copii mici / Timp de lucru pentru copii mari
15:30 – 16:00 – Gustarea de după-amiază
16:00 – Plecarea copiilor cu program mediu
16:00 – 18:00 – Activități libere alese, activități de grup, activități de arts&crafts, activități în aer liber
18:00 – Plecarea copiilor cu program lung

 

Elemente cheie ale educației Montessori

 1. Mediu pregătit
  Sala de clasă Montessori este un spațiu de învățare atent pregătit, în care totul are un scop și un loc. Se caracterizează prin frumusețe, ordine și accesibilitate. Mesele, scaunele, materialele de învățare și chiuvetele din sălile de clasă sunt dimensionate pentru copiilor. Rafturile sunt deschise și accesibile pentru a încuraja interesul și explorarea. Totul este conceput cu atenție pentru a susține independența copiilor. În mediul pregătit, materialele Montessori sunt grupate în funcție de aria lor curriculară și afișate de la stânga la dreapta, în ordinea progresiei de la cel mai ușor la cel mai greu. Această structură logică oferă o cale clară pentru învățare.
 2. Materiale Montessori
  Materialele Montessori sunt instrumente practice de învățare care ghidează copiii să descopere rezultatele importante ale învățării prin repetiție și practică. Acestea izolează concepte sau abilități și sunt concepute cu o structură care permite copiilor să-și identifice și să-și corecteze propriile greșeli. Pe măsură ce progresează în curriculum, materialele Montessori devin mai complexe, oferind oportunități de a extinde învățarea. Prin repetiție și practică, copiii devin stăpâni pe rezultatele învățării.
 3. Curriculum Montessori
  Curriculumul Montessori este un sistem de învățare axat pe nevoile și dezvoltarea copilului, acoperind aspectele cognitive, fizice, sociale și emoționale. Acesta cuprinde cinci arii principale: Viața practică, Senzorial, Limbă, Matematică și Studii culturale. Fiecare arie are o secvență de materiale Montessori care se concentrează pe un rezultat sau o abilitate specifică. Pe măsură ce copiii avansează în curriculum, ei dezvoltă o înțelegere completă a fiecărei discipline.
 4. Principiile Montessori
  Principiile directoare ale educației Montessori au fost dezvoltate de doctorul Maria Montessori pentru a oferi un cadru optim pentru sprijinirea procesului de învățare al copiilor. Aceste principii se bazează pe convingerea că cei mici sunt inteligenți în mod natural, dornici să învețe și că au un potențial imens.
 5. Educator Montessori
  Rolul educatorului Montessori este de a observa, urmări și ghida progresul de învățare al fiecărui copil. Aceștia sunt atenți la interesele copiilor, îi îndrumă către activități potrivite stadiului lor de dezvoltare și creează un mediu propice pentru învățare. Prin lecții individuale, care sunt concise și precise, educatorii Montessori permit copiilor să descopere rezultatele învățării pe cont propriu și în ritmul lor propriu.
 6. Ciclul de lucru Montessori
  Copiii beneficiază de o perioadă extinsă de „alegere liberă” în cadrul căreia își pot selecta activitățile și pot progresa în ritmul lor propriu, fără întreruperi. Ciclul de lucru Montessori încurajează copiii să se implice profund în activitățile lor, să urmeze propriile interese și să își satisfacă nevoia de repetiție și practică pentru a stăpâni rezultatele și abilitățile cheie ale învățării.

Date Contact

Facilitati

 • Loc de joaca exterior
 • Program Prelungit
 • Bucatarie proprie
 • Prietenoasa cu alergiile

Program

Program Scurt
08:00-13:00
Program Lung
08:00-18:00

Detalii

Predare in limba
 • Predare in limba Romana
  Romana
Tip Invatamant
 • Montessori
 • Normal
Varsta minima acceptata
3 ani
Obține indicații

Link-uri care te-ar putea interesa:

 • Gradinite Private Bucuresti
 • Gradinite de stat Bucuresti
 • Gradinite cu predare in limba Engleza Bucuresti
 • Gradinite cu predare in limba Germana Bucuresti
 • Gradinite Montessori Bucuresti
 • Gradinite Waldorf Bucuresti
 • Gradinite Private Sector 1
 • Gradinite de stat Sector 1
 • Gradinite Private Sector 2
 • Gradinite de stat Sector 2
 • Gradinite Private Sector 3
 • Gradinite de stat Sector 3
 • Gradinite Private Sector 4
 • Gradinite de stat Sector 4
 • Gradinite Private Sector 5
 • Gradinite de stat Sector 5
 • Gradinite Private Sector 6
 • Gradinite de stat Sector 6
 • Crese Private Bucuresti
 • Crese de stat Bucuresti
 • Crese Montessori Bucuresti
 • Crese cu predare in Engleza Bucuresti
 • Crese cu predare in Germana Bucuresti
Creștem împreună!

Mulțumim că folosiți lista noastră cu instituții educaționale. Ne străduim să oferim acces la informații relevante și actualizate pentru a face procesul de căutare și selectare a instituțiilor cât mai simplu și eficient posibil. Dorim ca platforma noastră să fie utilă și relevantă, de aceea feedback-ul dumneavoastră este important pentru noi.

Reprezinți Gradinita Joy Montessori - Str. Cărbunarilor ?

Adăugăm instituții noi în fiecare zi, așa că dacă reprezentați una și doriți să actualizați gratuit profilul, nu ezitați să ne contactați.

Dacă nu gasiți profilul instituției dvs. va rugam sa anuntați pentru a adauga profilul gratuit.

Adăugați o instituție
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru.Politica de Cookies