VIZIUNEA
Motto “Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.”- Nelson Mandela
Școala Gimnazială Nr. 1 Brașov va fi recunoscută ca o instituție de învățământ de calitate bazat pe valori europene, care să asigure accesul echitabil la educație și dobandirea de competenţe necesare inserţiei cu succes în învățământul secundar superior.
MISIUNEA ŞCOLII
Misiunea școlii noastre este de a descoperi potențialul fiecărui elev și de a lucra împreună, într-o atmosferă de încredere reciprocă și de responsabilitate, pentru a-l ajuta să își atingă potențialul lui maxim pe plan fizic, intelectual și etic, prin transmiterea de cunoștințe, formarea de competențe și cultivarea de valori și atitudini.
Oferta curriculară urmărește, ca în fiecare an școlar, să se folosească cu randament maxim resursele umane şi materiale în scopul de a răspunde nevoilor şi intereselor elevilor şi părinţilor, prin:
- existenţa unui curriculum nucleu aplicat creativ, conform metodologiei în vigoare; - programe CDŞ elaborate de cadrele didactice în funcţie de opţiunile elevilor;
- aplicarea unor strategii adecvate nivelului elevilor şi a unui demers didactic informativ- formativ;
- pregătirea suplimentară a elevilor pentru examene, concursuri, olimpiade;
Oferta educațională s-a elaborat pornind în primul rând de la finalitățile și obiectivele nivelurilor de învățământ, care se pot concretiza pentru fiecare nivel dupã cum urmează:
1. ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR urmărește: • Asigurarea educatiei elementare pentru toti copiii; • Formarea personalitatii copiilor in functie de nivelul si ritmul lor de dezvoltare; • Inzestrarea elevului cu cunostinte, capacitate, abilitati care sa stimuleze raportarea efectiva si creativa la mediul social si natural, sa permita continuarea educatiei.
2. ÎNVĂȚĂMÂNTUL GIMNAZIAL urmărește: • Formarea la elevi a capacitatii de a comunica eficient în situatii reale; • Formarea si dezvoltarea capacitatii de adaptare si integrare în comunitate; • Formarea atitudinilor de toleranta, responsabilitate, solidaritate, prietenie etc; • Asigurarea unei orientari scolare si profesionale optime, tinand cont de aspiratiile si aptitudinile elevilor; • Formarea capacitatilor si a motivatiilor necesare învatarii in conditiile unei societati in schimbare.