UN PLUS AL GRĂDINIȚEI NOASTRE!
Fiecare copil trebuie sa îşi consolideze propria autonomie pentru o viitoare integrare în societate. Grădiniţa noastră este locul în care se dezvoltă sociabilitatea, curiozitatea, sensibilitatea, aptitudinile manuale, fizice şi artistice ale copiilor, dar este și mediul în care se respectă individualitatea fiecărui copil și care asigură o comunicare optimă interetnică și interculturală între copii și cadre didactice. Aici se pun bazele întregii culturi ca punct de plecare pentru integrarea socială şi profesională viitoare.
Singurul implus de învăţare este automotivarea copilului. Educatoarea pregăteşte mediul, direcţionează activităţile şi oferă stimulare. Copilul este motivat prin munca în sine pentru a persista în sarcina aleasă.
Exersarea şi dezvoltarea organelor de simţ trebuie să înceapă de la cea mai fragedă vârstă deoarece perioada de 2-6 ani din viaţa copilului lasă cele mai profunde urme asupra personalităţii în devenire, deoarece aceasta este perioada receptivităţii, sensibilităţii, motricităţii şi flexibilităţii psihice. Este perioada în care influenţele externe lasă cele mai durabile urme în care se constituie premisele personalităţii, se aşază bazele „eului” cognitiv, afectiv, emoţional, caracterial.
La vârsta preşcolară, dezvoltarea senzorială este una dintre cele mai importante laturi datorită progreselor remarcabile pe care copilul le face în acest domeniu. Copiii zilelor noastre sunt confruntaţi cu diferite situaţii şi fenomene complexe ale căror efecte le suscită curiozitatea, spiritul de investigaţie, cercetarea. Acest interes trebuie stimulat prin multiple activităţi în care copiii să nu fie spectatori ci descoperitori ai unor adevăruri. Stimularea capacităţii de învăţare a copiilor şi asigurarea securităţii emoţionale se poate realiza prin activităţi creative – ştampilare, amprentare, desenul pictat pe o varietate de suprafeţe (foi carton, plastic, lemn, sticlă, şerveţele) folosind diferite instrumente de desen şi pictură – pensule speciale, bureţi, trafaleţi de mână.
„Şi ca totul să ţi se imprime mai uşor trebuie apelat, ori de câte ori este posibil, la simţuri....să fie unite cu vederea şi gustul, cu mâna....materia care trebuie învăţată să nu fie doar expusă ca să pătrundă numai în urechi, ci ea trebuie prezentată şi prin imagini, ca astfel reprezentarea să se imprime ochiului, urechii, intelectului şi memoriei. Prin intuiţia reală se începe învăţarea şi nu prin descrierea verbală a lucrurilor”. (Y.A. Comeniu, Didactica magna)
Copilul vrea să afle, să ştie cât mai multe lucruri, curiozitatea lui este nelimitată, vie, permanentă. O percepţie senzorială săracă determină o percepţie redusă a realităţii. Din acest motiv, dezvoltarea senzorială reprezintă una dintre bazele construirii realităţii.
Simţurile noastre sunt ca nişte porţi deschise spre lume.
Încă din prima perioadă de viaţă dezvoltarea senzorială devine extrem de importantă. Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, propria dorinţă de a descoperi lumea înconjurătoare. Este necesar să nu fie forţat ci doar însoţit în dorinţa lui de a cunoaşte.
Perioadele senzitive sunt etape cu sensibilităţi speciale care se regăsesc în stadiile copilăriei. Perioada dezvoltării simţurilor apare în primii ani de viaţă când copilul explorează mediul înconjurător cu ajutorul simţurilor. Auzul, văzul, pipăitul, gustul, mirosul îi vor permite să absoarbă tot felul de informaţii.
„Nimic nu se găseşte în inteligenţă dacă nu s-a aflat mai devreme în simţuri” (Bergson)
Cu toate că toţi suntem înzestraţi cu aceste simţuri, fiecare dintre noi avem o manieră diferită de a le folosi şi de a vedea sau nu frumuseţea lumii care ne înconjoară.
Taxele Gradinitei cu program prelungit Millennium incepand cu anul scolar 2023-2024 sunt :
Taxa de inscriere la gradinita este de 400 lei.
⃣- 7.00 pana la ora 13.00 pentru programul scurt - 1650 lei/luna (-fara masa de pranz, fara somn);
⃣- 7.00 pana la ora 13.30 pentru programul intermediar -1700 lei/luna (cu masa de pranz, fara somn) +contravaloarea mesei
⃣- 7.00 pana la ora 19.00 pentru programul prelungit- 1850 lei/luna +contravaloarea mesei (PROGRAM COMPLET)
In cazul fratilor taxa este :
1400 lei/luna pentru fiecare fratior care frecventeaza gradinita la program scurt
1450 lei/luna pentru fiecare fratior care frecventeaza gradinita la program intermediar
1600 lei/luna pentru fiecare fratior care frecventeaza gradinita la program prelungit
Incepand cu 01.01.2024 meniul va costa 29 lei /zi, astfel:
-mic dejun 5 lei/zi, masa de fructe 3 lei/zi, masa de pranz + gustare 21 lei/zi.
Contravaloarea mesei se achita doar pentru zilele in care copilul a fost prezent!